O phone koncept

Da li pripadate masama hipnotisanih zombija koji svakodnevno bulje u svoje telefone? Mi takođe. Novosadski Alter Ego Arhitects dizajnirali su telefon malo veći od kreditne kartice. Prevelika zavisnost od telefona je jedan od vodećih problema savremenog društva. Prema istraživanjima, u proseku potrošimo preko 3 sata dnevno gledajući ekran našeg telefona – to je skoro čitav jedan dan u nedelji! Upoznajte O phone. Cilj ovog uređaja je da se koristi što je manje moguće, svođenjem na osnovne funkcije telefona. Ideja je smanjiti mogućnosti korišćenja, povećavajući pri tom međuljudske odnose “uživo”, a ujedno ne izgubiti na funkcionalnosti i praktičnosti.

O phone

Šta je O phone? To je prelepo dizajniran, 3D štampan, low-cost telefon, neznatno veći od kreditne kartice. Koristi E-ink displej, koji je vrlo štedljiv po pitanju potrošnje energije, čime se može rešiti jedan od najvećih problema današnjih mobilnih telefona – dužina trajanja baterije. E-ink tehnologija je pogodna i za oči jer nema plavog pozadinskog osvetljenja, odaje osećaj papira i prirodnija je za gledanje, lako čitljiva i pri jačoj dnevnoj svetlosti. Pored pristupačne cene, lakog korišćenja i uštede baterije, prednost ovog telefona je dobar i nesmetan prijem signala, čak i tamo gde je slaba pokrivenost mrežom.
Zamislite sve mogućnosti koje pruža: Na primer, možda imate dete sa kojim hoćete da budete u kontaktu kada niste zajedno. Ovaj telefon može da nosi čak i u školu bez bojazni da će vreme provoditi na društvenim mrežama i tako gubiti dragoceno vreme za učenje. Ili imate roditelje ili njihove roditelje koji nisu upućeni u tehnologiju a želite da ste sa njima u svakodnevnom kontaktu. Ukoliko ste svetski putnik ili poslovan čovek, na ovaj telefon se uvek možete pouzdati čak i ako zaboravite punjač. Pogodan je i za kompanije, pogotovo za zaposlene koji rade na terenu, gde je trajanje baterije i prijem signala od velikog značaja. Pored toga, telefon nema internet konekciju koja bi samo oduzimala vreme zaposlenima. I na kraju, ali ne manje važno, šta je sa zemljama trećeg sveta gde je signal veoma slab i gde nema struje na svakom uglu? Sa ovim telefonom zapravo možemo pomoći siromašnim ljudima i bar malo im olakšati život i komunikaciju.

 

O phone

O phone

13

 

You must be logged in to post a comment Login