Mikser festival 2014 – Solidarnost

mikserMikser festival 2014 održati u skraćenom terminu od 5. do 8. juna 2014. Festival će svoje programe u okviru ovogodišnje teme “Održiva utopija”koji već poseduju snažan aktivistički karakter, aktuelizovati i staviti u funkciju građanske solidarnosti i udruživanja.

Pored konkretnih akcija prikupljanja pomoći i novčanih sredstava za nastradale, oznaku “Solidarnost!” na Mikser festivalu 2014 nosiće i edukativni i debatni programi platforme Mikser razgovori. Paneli i diskusije će posebnu pažnju posvetiti temama solidarnosti i angažovanosti građana, doprinosu i značaju pojedinaca i struka u rešavanju problema u društvu, kao i ulozi medija i društvenih mreža u aktiviranju civilnog sektora.

Sav prihod od karata za muzički program Mikser festivala biće uplaćen u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji. 

Svi kapaciteti Mikser House-a su, kao i prethodnih dana, u funkciji pružanja podrške sugrađanima i ljubimcima koji se nalaze u prihvatilištimaMikser House nastavlja sa prikupljanjem potrepština, koje je pokrenula ekipa iz organizacije Startit, u skladu sa potrebama stradalog stanovništva. Trenutno je u toku akcija prikupljanja bojica, flomastera, papira, knjiga i interaktivnih igračaka, neophodnih za rad psihologa sa decom u prihvatilištima, a i dalje se prikupljaju i stvari za ljubimce, a trenutno su najpotrebnije pincete, jod i praškovi protiv buva i krpelja.

Momci i devojke iz Udruženja studenata Beograda  vredno kuvaju obroke u kuhinji Mikser House-a, aMikser poziva i sve druge platforme kojima je potreban prostor i podrška u pomaganju sugrađanima, da se jave putem Misker Beograd Facebook stranice Twitter naloga, ili putem e-mail-a: office@mikser.rs.

Svi koji su do sada kupili karte za muzički program, ukoliko žele, mogu ih zameniti za novac u Mikser House-u. Sav prihod od paketa karata, koje su dostupne na prodajnim mestima Eventima po ceni od 1000 dinara, kao i prihod od pojedinačnih ulaznica, čija će cena biti 300 dinara i kupovaće se na samom festivalu, ići će u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji.

You must be logged in to post a comment Login