Festival Slobodna zona – Deseti put!

slobodna zona

Deseto jubilarno izdanje filmskog festivala Slobodna zona održaće se od 7. do 12. novembra u osam bioskopa: u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će biti svečano otvoren 7. novembra u 20 sati u Centru Sava, projekcijom filma 20.000 Dana na Zemlji Ijana Forsajta i Džejn Polard. Festival će svečano otvoriti gost selektor Slobodne zone 2014, Boris Buden.

Na festivalskom programu će se i ove godine naći najbolji angažovani dokumentarni i igrani filmovi, dobitnici najznačajnijih nagrada na festivalima širom sveta. Pored miljenika publike i kritike, filmova Boyhood i novog dokumentarnog filma Vima Vendersa So zemlje, na festivalskom programu će se naći i animirano-dokumentarni film Da li je visok čovek srećan? Mišela Gondrija koji zajedno sa najčuvenijim alter globalistom danas, Noamom Čomskim crta, piše i polemiše o odnosu između jezika i sećanja kao i načina na koji jezik oblikuje svet i stvarnost kao i najnoviji igrani film Stivena Daldrija Smeće. Dokumentarni film U potrazi za Vivijan Majer o jednoj od najboljih uličnih fotografkinja 20. veka čiji su lik i delo decenijama bili skriveni od očiju javnosti uz izuzetnu priču o večnoj potrazi za svetim gralom ljubavi u filmu Ljubavna odiseja Tatjane Božić, neki su od skrivenih aduta ovogodišnje Slobodne Zone.

Prodaja karata

Karte se mogu kupiti na blagajni Sava Centra i na prodajnim mestim Eventima po ceni od 400 dinara.

Karte za projekcije u Dvorani Kulturnog Centra Beograda i Doma omladine biće u prodaji od ponedeljka 27. oktobra po ceni od 300 dinara.

Za TOP 10 projekcije (najbolji filmovi sa prethodnih izdanja festivala) u Kinoteci, nova sala u Uzun Mirkovoj 1, karte se mogu kupiti sat vremena pre početka projekcije po ceni od 200 dinara.

U Novom Sadu karte za svečano otvaranje mogu se kupiti po ceni od 300 din na blagajni bioskopa ARENA. Karte za ostale projekcije u Areni biće u prodaji od 27.oktobra po ceni od 250 din. Za projekcije u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine cena karte je 150 din.

U Nišu karte za svečano otvaranje u bioskopu Vilin grad prodavaće se po ceni od 260 dinara od 27. oktobra, a za projekcije u Niškom kulturni centru karte po ceni od 100 din bice u prodaji od 29.oktobra.

You must be logged in to post a comment Login